نابترین فایلها

فایلهای کمک آموزشی

نابترین فایلها

فایلهای کمک آموزشی

دانلود بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر

بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر

پایان نامه بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر در 230 صفحه ورد قابل ویرایش

دانلود بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر

پایان نامه بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر
مقاله بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر
پروژه بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر
تحقیق بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر
دانلود پایان نامه بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر
پروژه
پژوهش
مقاله
جزوه
تحقیق
دانلود پروژه
دانلود پژوهش
دانلود مقاله
دانلود جزوه
دانلود ت
دسته بندی علوم انسانی
فرمت فایل doc
حجم فایل 886 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 230

بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر


 


کنترل چیست؟

در زندگی روزمره، واژه کنترل بسیار بکار برده می‌شود و اصطلاحاتی نظیر کنترل رشد جمعیت، ترافیک و غیره در گفتگو‌های روزمره بسیار شنیده می‌شود. معمولاً کلمه کنترل وقتی به کار برده می‌شود که نوعی مهارکردن و تسلط بر یک پدیده مورد نظر باشد. علاقه انسان به تحت اختیار درآوردن و تسلط بر پدیده‌ها باعث پیدایش شاخه جدیدی از دانش‌ها به نام عمل کنترل گردیده است.

علم کنترل، علمی است که در مورد چگونگی تحت اختیار در آوردن و هدایت رفتار‌های پروسة ها (فرآیند یا پدیده‌ای که مایل به تحت اختیار در آوردن آن هستیم) صحبت می‌کند.

1-1- خودکارسازی (اتوماسیون)

یک سیستم کنترل که بدون دخالت عامل انسانی و خود به خود قادر به تنظیم خروجی باشد را سیستم کنترل خودکار یا اتوماتیک می‌گوییم. خط سیر و هدف همة صنایع به سمت افزایش تولید بیشتر می‌باشد و این خط سیر از میان خودکارسازی یا اتوماسیون فرآیند‌ها و ماشین آلات می گذرد. خودکار‌سازی ممکن است به دلیل افزایش کمیت محصول و یا بهبودی در کیفیت و دقت آن صورت بگیرد. اما به هر شکل، این روند همواره با جایگزینی برخی یا همة اعمال و ورودی‌های انسانی مورد نیاز جهت انجام و کنترل عملکرد‌های ویژه، همراه می‌باشد. بسیاری از کارخانه‌ها و کارگا‌ه‌ها به جای اینکه کارگران را عملاً و به طور فیزیکی با انجام وظایف درگیر کنند. از آنها جهت کنترل ماشین‌ها و تجهیزات استفاده می نمایند. این نوع از کنترل نیازمند کارگری است که نحوه عمل یک فرآیند بخصوص را می داند.

و نیز می داند که چه ورودی‌هایی نیاز است تا خروجی در سطح دلخواه باقی بماند.

اما به منظور تحقق خودکارسازی یک فرآیند، اپراتور‌ها و کارگران باید توسط شکلی از سیستم‌های خودکار جایگزین گردند. سیستم‌های خودکار قادرند فرآیند را بدون مداخله انسان یا با دخالت اندک کنترل کنند. این امر نیازمند سیستمی است که قادر باشد یک فرآیند را راه ‌اندازی کرده و آن را متوقف کند.

کنترل اتوماتیک

هر سیستم کنترل را به سه بخش اصلی می توان تقسیم کرد: ورودی، بخش پردازشگر و خروجی.


 

وظیفه بلوک پردازشگر یا کنترل‌گر، تهیه خروجی به شکل و اندازه دلخواه‌ از سیگنال‌های متفاوت ورودی می‌باشد.

روش‌های مختلفی برای اجرای توابع کنترلی جهت به دست آوردن خروجی‌های مشابه از ورودی های یکسان موجود می‌باشد که می توان از آن به عنوان بلوک کنترل استفاده کرد. همچنین در کنترل یک سیستم توسط یک اپراتور از نوع انسانی، اپراتور، هم‌ارز بلوک کنترل‌گر یا بخش پردازشگر است. زیرا این اپراتور است که می داند چه خروجی دلخواهی مورد نیاز است، بنابراین بطور بصری یا بوسیلة وسایل اندازه‌گیری در حال اندازه‌گیری و قرائت مداوم متغیر‌های مربوطه، یعنی ورودی‌ها می‌باشد و بسته به اطلاعات بدست آمده، عکس العمل لازمه را نشان خواهد داد و مقادیر پیش داده بلوک کنترل را تغییر خواهد داد تا خروجی دلخواه حاصل شود.

ورودی‌ها 

سیگنال‌های ورودی معمولاً توسط مبدل‌های (Transducer) مختلفی که کیفیت‌های فیزیکی را به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل می‌کنند فراهم می‌شوند. این مبدل‌ها می‌توانند یک کلید فشاری ساده، ترموستات یا کشش سنج و غیره باشند همگی آنها اطلاعات مربوط به کمیت اندازه‌گیری شده را به بخش پردازشگر انتقال می دهند. بسته به نوع مبدل استفاده شده این اطلاعات می توانند به صورت دودویی (دیجیتال) یا پیوسته (آنالوگ) باشند که به عنوان کمیت ورودی ارائه می‌شوند.



خروجی‌ها

چنانچه قرار باشد که یک سیستم کنترل بر طریقة عملکرد یک فرآیند، دخالت و تسلط داشته باشد، بایستی قادر به تغییر عناصر کلیدی یا کمیت های مهم فرآیند باشد. این‌ کار با استفاده از المان‌های خروجی از قبیل پمپ‌ها، موتور‌ها، پیستون‌ها، رله‌ها و غیره تحقق می پذیرد. این المان‌ها، سیگنال‌های سیستم کنترل را به دیگر کمیت‌های مورد نیاز، تبدیل می‌کنند. به عنوان مثال، یک موتور، سیگنال‌های الکتریکی اخذ شده از سیستم کنترل را به حرکت دورانی تبدیل می‌کند. به بیان دیگر المان‌های خروجی نیز به گونه‌ای، نوعی از مبدل‌ها می باشند. همانند مبدل‌های ورودی، المان‌های خروجی نیز می توانند واحد‌های ساده دودویی و یا متغیر‌های پیوسته در حوزه تغییری بین حالت کاملاً خاموش تا کاملاً روشن (آنالوگ) باشند.





بخش پردازشگر یا بلوک کنترل

این بلوک مشابه با دانسته‌های اپراتور در مورد عملکرد سیستم است که به این دانسته‌ها، جهت تحت کنترل باقی‌ماندن یک فرآیند نیاز می‌باشد. اپراتور از این آگاهی و نیز مهارت خود استفاده می‌کند و با تلفیق کردن آن با اطلاعات بدست آمده از اندازه‌گیری ورودی، خروجی مطلوب را تولید می‌کند. در سیستم‌های کنترل اتوماتیک، طرح استفاده شده به عنوان بلوک کنترل این وظیفه را به عهده دارد و با توجه به اطلاعات اخذ شده از سیگنال ورودی، خروجی مطلوب را تهیه می‌کند. این طرح کنترلی به دو روش متفاوت قابل اجرا است: با استفاده از سیستم‌های کنترل غیر قابل تغییر توسط اپراتور و نیز با استفاده از کنترل کننده‌های قابل برنامه‌ریزی. در سیستم‌های غیر قابل تغییر توسط اپراتور وقتی که سیستم کنترل ساخته شد و عناصر آن به یکدیگر مرتبط شدند، دارای توابع و برنامة ثابتی خواهند شد که دیگر به وسیلة اپراتور امکان تغییر در آن وجود ندارد. اما در یک سیستم قابل برنامه‌ریزی، توابع و وظایف کنترلی، برنامه‌ریزی شده و در یک واحد حافظه ذخیره می‌شوند و اگر ضرورتی پیش آمد، می‌توانند بوسیلة برنامه‌ریزی مجدد تغییر داده شوند.

جدول زیر نمونه‌هایی از سیستم های کنترل ثابت و قابل برنامه‌ریزی را همراه با نوع کنترلی که توسط آن ها قابل اجرا است – دیجیتالی یا آنالوگ – به تصویر می کشد.

سیستم‌های ثابت

نوع

سیستم‌های قابل برنامه‌ریزی

نوع

رله ها

دیجیتال

کامپیوتر‌ها

دیجیتال/آنالوگ

منطق الکترونیک

دیجیتال

میکروکامپیوترها

دیجیتال/آنالوگ

منطق پنوماتیکی

دیجیتال

سیستم‌های C-P

دیجیتال/آنالوگ

منطق هیدرولیک

دیجیتال



الکترونیک آنالوگ

آنالوگ



1-2- سیستم‌های دیجیتال و آنالوگ

تغییرات بیشتر کمیت‌های طبیعی مانند دما، سرعت، مکان و غیره پیوسته و تدریجی بوده و در حوزه‌ای محدود از مقادیر متفاوت مربوط به کمیت قرار دارد. این‌گونه کمیت ها را کمیت‌های آنالوگ یا پیوسته می نامند. بسیاری از سنسور‌ها (سنسور یک نوعی آشکار ساز است که یک کمیت فیزیکی را به شکلی از سیگنال مثلاً صوتی، تصویری و … تبدیل میکند. بنابراین به نحوی می توان آن را یک مبدل هم خواند) سیگنال‌های آنالوگی را تولید می‌کنند که یا دامنه و یا فرکانس آن بسته به نوع سنسور و کمیت اندازه‌گیری شده، تغییر می‌کند. در سنسورها سیگنالها، دامنه تغییراتی در حدود V ۵-۰ دارند. برای سنسور‌های با فرکانس خروجی متغیر،محدوده فرکانس بستگی به شصتمین پریود (فرکانس برق شهر Hz ۶۰ فرض شده است) و بهسازی سیگنال دارد. از سوی دیگر وسایل زیادی نیز وجود دارند که سیگنال‌های دیجیتالی را تولید کرده و یا به این نوع سیگنال‌ها پاسخ می‌دهند. در این نوع سیگنال‌ها فقط دو حالت ممکن وجود دارد و این حالت بطرق مختلفی نامگذاری می‌شود:

Off

On

Closed

Open

NO

Yes

0V

+5V


1

False

True

-1- مقدمه

نیاز به کنترل کننده‌هایی با هزینه کمتر، کاربرد متنوع تر و سهولت استفاده بیشتر، منجر به توسعه کنترل کننده‌های قابل برنامه‌ریزی بر مبنای CPU و حافظه شد و از آنان به طور گسترده‌ای در کنترل فرآیندها و ماشین آلات استفاده گردید. PLC، که از عبارت: Programmable Logic Controller به معنای کنترل کنندة منطقی برنامه پذیر گرفته شده است، در آغاز به عنوان جانشینی برای سیستم‌های منطقی رله‌ای و تایمری غیر قابل تغییر توسط اپراتور طراحی شدند تا به جای تابلو‌های کنترل متداول قدیمی استفاده شوند. PLC ها توانستند سهولت استفاده و قابلیت انعطاف پذیری زیادی را به سیستم‌های کنترل ارزانی دارند. این کار به وسیله برنامه‌ریزی آنها و اجرای دستورالعمل های منطقی ساده که اغلب به شکل دیاگرام نردبانی است، صورت می‌گیرد. PLC ها دارای یک سری توابع درونی از قبیل تایمر‌ها و شمارنده‌ها و شیفت رجیستر ها می باشند که امکان کنترل مناسب را، حتی با استفاده از کوچک ترین PLC نیز فراهم می آورند. یک PLC با خواندن سیگنالهای ورودی دریافتی از پروسة مورد نظر، کار خود را شروع کرده و سپس دستور العمل منطقی (که قبلاً برنامه‌ریزی شده و در حافظه جای گرفته است) را بر روی این سیگنال‌های ورودی اعمال می‌کند و در پایان، سیگنال‌های خروجی مطلوب را برای راه‌اندازی تجهیزات و ماشین آلات پروسة تولید می نماید. تجهیزات استانداردی درون PLCها تعبیه شده‌اند که به آنها اجازه می دهد مستقیماً و بدون نیاز به واسطه مداری یا رله‌ها به المان‌ خروجی یا محرک و مبدل‌های ورودی متصل شوند. با استفاده از PLCها، اصلاح و تغییر یک سیستم کنترل بدون نیاز به تغییر محل اتصالات سیم‌ها ممکن شده است و برای هر گونه تغییر کافی است که برنامه کنترل با استفاده از یک کی‌پد یا ترمینال VDU (نمایشگر ویدیویی) تغییر یابد، هم‌چنین PLC ها نسبت به سیستم‌های قدیمی برای نصب و راه‌اندازی به زمان کمتری نیازمندند. PLCها از لحاظ ساختمان داخلی‌اشان به کامپیوتر معمولی شبیه هستند ولی برخی ویژگی‌های خاص، آنها را ابزاری مناسب جهت انجام عملیات کنترل صنعتی نموده است. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از

۱- تجهیزات حفاظت کننده PLC ها از نویز و شرایط نا مساعد محیطی

۲- ساختار مدولار PLCها، که به سادگی امکان تعویض یا افزودن واحد یا واحدهایی را به PLC می دهد (مثلاً ورودی/خروجی)

۳-اتصالات استاندارد ورودی/خروجی و نیز سطوح سیگنال استاندارد.

۴- زبان برنامه‌نویسی قابل درک و آسان

۵- سهولت در برنامه‌نویسی و برنامه‌ریزی مجدد در حین کارکرد فرآیند.

2-2- نگاهی گذرا بر تاریخچه PLC 

اندیشه ساخت PLC در آغاز، در سال ۱۹۶۸ توسط یک گروه از مهندسین شرکت جنرال موتور آمریکا مطرح شد. در این طرح کنترل کننده می بایست دارای خصوصیات اولیه زیر می بود:

۱- به سادگی قابل برنامه‌ریزی و همچنین برنامه‌ریزی مجدد بوده (ترجیحاً در کارخانه) و نیز، قابلیت تغییر ترتیب و توالی عملیات کنترل را داشته باشد.

۲- نگهداری و تعمیرات آن آسان باشد ترجیحاً با استفاده از مدول‌های افزودنی.

۳- دارای قابلیت اطمینان بیشتر در محیط‌های صنعتی باشد و کوچکتر از رله معادلش باشد.

۴-در عمل هزینه قابل رقابت با تابلو‌های رله‌ای و نیمه‌هادی ها داشته باشد.

این امر، موجب شعله‌ور شدن اشتیاق شدیدی در بین مهندس همة شاخه‌های علوم، در مورد این که چگونه از PLC می توان در کنترل‌های صنعتی استفاده کرد، گردید. این بذل توجه شدید به قابلیت‌ها و تسهیلات برتر PLC ها بود که سبب شد آنها را به سرعت به «فن‌آوری روز در دسترس» تبدیل کند. دستورالعمل ها نیز سیر تکاملی خود را به سرعت از فرمان های منطقی ساده به دستورالعمل‌های شامل اجرای عملیات مربوط به شمارنده‌ها، تایمرها، شیفت رجیستر‌ها و سپس توابع ریاضی پیشرفته در PLCهای بزرگتر، طی کردند. به موازات آن، در سخت‌افزار PLC نیز در پیشرفت ها با حافظه های بزرگتر و تعداد بیشتر ورودی‌ها و خروجی های تعبیه شده بر روی مدول‌های جدیدتر، دنبال شد. در سال ۱۹۷۶، دیگر امکان کنترل نصبگاه های ورودی/خروجی راه دور فراهم آمده بود. در این گونه کاربرد‌ها تعداد متعددی از این ورودی‌/خروجی ها که چند صد متر با PLC مادر فاصله داشتند می‌بایست از طریق یک خط ارتباطی به طور مداوم رصد (monitoring[1]) شوند و یا دستورات لازم به آنها اعمال شود. در سال ۱۹۷۷ یک PLC اساس میکروپروسسوری (PCL مبتنی بر ریز پردازنده) بوسیله شرکت آمریکایی آلن-برادلی معرفی شد. این PLC بر مبنای ریزپردازنده ۸۰۸۰ بنا شده بود اما از این پردازشگر دیگر به منظور اداره دستورالعمل‌های منطق بیت در سرعت‌های بالا سود می جست. آهنگ رشد کاربرد PLC ها در صنایع، تولید کنندگان را تشویق به گسترش و توسعه خانواده سیستم‌های اساس – میکرو پروسسوری با سطوح عملیاتی مختلف کرد. امروزه محدوده PLC های در دسترس، از PLCهای جامع و کامل کوچک با ۲۰ ورودی/خروجی و ۵۰۰ مرحله یا گام برنامه‌نویسی تا سیستم‌های مدولار با مدول های قابل افزایش را در بر گرفته است. این مدول‌ها برای انجام وظایفی نظیر:

۱- ورودی/خروجی آنالوگ

۲- کنترل PID (سه جمله‌ای = تناسبی، انتگرالگیر و مشتق‌گیر)

۳-ارتباطات

۴- نمایش‌گرافیکی

۵- ورودی/خروجی اضافی

۶- حافظه‌های اضافی

راهکارهای مدولار‌سازی PLC ها امکان گسترش و بهبود یک سیستم کنترل را با حداقل هزینه و اشکالات فراهم می سازد. امروزه PLC ها تقریباً با همان سرعت پیشرفت میکروکامپیوترها مراحل پیشرفت و توسعه را پشت سر می گذارد، با این تفاوت که تأکید ویژهPLCها بر روی کنترل‌کنند‌های کوچک، کنترل عددی/وضعیتی و شبکه‌های ارتباطی می باشند. از نظر بازار نیز، بازار کنترل‌کننده‌های کوچک از اوایل سال‌های دهه ۸۰رشد سریعی را شاهد بوده است چرا که در خلال این سال‌ها، تعداد کمپانی‌های ژاپنی، PLCهای بسیار کوچک و کم‌هزینه‌ای را معرفی کردند که از سایر محصولات آن زمان بسیار ارزان‌تر بودند. به این دلیل مشتریان بالقوه‌ای در صنعت، توانایی خرید کنترل کننده‌های قابل برنامه‌ریزی را یافتند. این روند با عرصه PLC های کارامدتر و تا حد امکان ارزانتر، ادامه یافت.

 

فهرست مطالب

 

عنوان                                                                                              صفحه

فصل اول                           مقدمه‌ای بر علم کنترل و مفاهیم منطقی

1-1- خود کارسازی (اتوماسیون)............................................................................ 2

کنترل اتوماتیک........................................................................................................... 3

ورودی ها ................................................................................................................. 4

خروجی‌ها .................................................................................................................. 5

بخش پردازشگر یا بلوک کنترل ................................................................................ 5

1-2- سیستم‌های دیجیتال و آنالوگ......................................................................... 7

کنترل آنالوگ.............................................................................................................. 8

کنترل دیجیتال ........................................................................................................... 9

1-3- انواع فرآیندهای صنعتی.................................................................................. 10

فرآیندهای پیوسته ..................................................................................................... 10

فرآیندهای مرحله‌ای .................................................................................................. 11

تولید گام به گام......................................................................................................... 11

1-4- استراتژی کنترل ............................................................................................. 12

کنترل حلقه باز........................................................................................................... 12

کنترل پیش خور......................................................................................................... 13

کنترل حلقه بسته........................................................................................................ 14

1-5- کنترل کننده‌های پیوسته.................................................................................. 15

1-6- سیستم‌های کنترل متداول................................................................................ 16

سیستم‌های رله‌ای...................................................................................................... 16

سیستم‌های الکترونیکی............................................................................................... 18

حافظه ........................................................................................................................ 21

ریزپردازنده .............................................................................................................. 24

1-7- کامپیوتر در کنترل .......................................................................................... 25

فصل 2                             کنترل کننده‌های قابل برنامه‌ریزی (PLC)

2-1- مقدمه............................................................................................................... 27

2-2- نگاهی گذرا بر تاریخچه PLC.......................................................................... 28

2-3- مقایسه PLC با سایر سیستم‌های کنترلی........................................................ 31

2-4- سخت افزار PLC............................................................................................. 33

واحد پردازش مرکزی (CPU).................................................................................... 34

حافظه ........................................................................................................................ 35

حجم حافظه................................................................................................................ 38

واحدهای ورودی و خروجی .................................................................................... 39

واحدهای برنامه‌ریزی................................................................................................ 43

2-5- انواع سیستم‌های PLC..................................................................................... 44

PLC های کوچک........................................................................................................ 45

PLC های متوسط ..................................................................................................... 46

PLC های بزرگ......................................................................................................... 47

فصل 3                                     مقدمه‌ای بر زبان برنامه‌نویسی S5

3-1- اشکال مختلف نمایش برنامه............................................................................ 52

روش نمایش نردبانی ................................................................................................ 52

روش نمایش فلوچارتی ............................................................................................. 53

روش نمایش عبارتی ................................................................................................. 54

3-2- سیکل زمانی اجرای برنامه.............................................................................. 57

3-3- برنامه‌نویسی سازمان یافته............................................................................. 58

بلوک‌های برنامه (PB) ............................................................................................... 59

بلوک‌های ترتیبی (SB)................................................................................................ 59

بلوک‌های تابع ساز (FB) ........................................................................................... 60

بلوک‌های اطلاعاتی (DB)............................................................................................ 61

بلوک‌های سازماندهی (OB)....................................................................................... 61

3-4- عملوند های مورد استفاده در زبان S5 .......................................................... 62

3-5- دستور العمل‌های زبان S5 ............................................................................. 62

دستور العمل‌های اصلی ............................................................................................ 62

دستور العمل‌های تکمیلی............................................................................................ 63

دستور العمل‌های سیستم........................................................................................... 63

3-6- خواندن صفر................................................................................................... 63

3-7- کنتاکت در حالت عادی باز ............................................................................. 64

3-8- کنتاکت در حالت عادی بسته........................................................................... 64

3-9- کاربرد پرانتز ها در برنامه نویسی به روش STL ......................................... 66

3-10- فلگ یا پرچم.................................................................................................. 68

3-11- بیت RLO....................................................................................................... 70

3-12- ست وری ست در فلگ‌ها و خروجی‌ها......................................................... 70

3-13- دستور NOP 0 ............................................................................................. 73

3-14- کانکتور.......................................................................................................... 76

3-15- برنامه‌نویسی یک تشخیص دهندة لبه پالس................................................... 77

3-16- دستور پرش غیر شرطی............................................................................... 79

3-17- دستور پرش شرطی...................................................................................... 79

3-18- دستور‌های بارگذاری و انتقال ..................................................................... 80

دستور L ................................................................................................................... 81

دستور T ................................................................................................................... 82

3-19- موارد استفادة آکومولاتور............................................................................ 83

دستور جمع دو عدد................................................................................................... 83

دستور تفریق.............................................................................................................. 84

3-20- مقایسه کننده‌ها.............................................................................................. 84

3-21- شمارنده‌ها..................................................................................................... 88

3-22- تایمرها.......................................................................................................... 92

تایمر پله‌ای (SP)......................................................................................................... 96

تایمر پله‌ای گسترده (SE)........................................................................................... 97

تایمر با تأخیر روشن (SD) ....................................................................................... 98

تایمر با تأخیر خاموش (SF)....................................................................................... 99

تایمر با تأخیر ماندگاری (SS)................................................................................ 100

دستورهای اعلام پایان برنامه .............................................................................. 101

فصل 4                                         روش برنامه نویسی

4-1- روش برنامه‌نویسی..................................................................................... 105

4-2- بلوک‌های اطلاعاتی (DB) ........................................................................... 112

4-3- بلوک‌های تابع ساز (FB)............................................................................. 119

4-4- دستورات تکمیلی ........................................................................................ 125

دستور AW........................................................................................................... 125

دستور OW .......................................................................................................... 126 دستور XOW        127

دستور CFW......................................................................................................... 127

دستور CSW......................................................................................................... 128

دستور SLW.......................................................................................................... 128

دستور SRW......................................................................................................... 129

دستور I................................................................................................................. 129

دستور D .............................................................................................................. 130

دستور ADD......................................................................................................... 130

دستور JZ.............................................................................................................. 131

دستور JN ............................................................................................................ 132

دستور JP.............................................................................................................. 132

دستور JM............................................................................................................. 132

فصل پنجم                                   شیوه‌های کنترل فرآیند

5-1- کنترل فرآیند............................................................................................... 136

برنامه‌های ترکیبی ................................................................................................ 136

برنامه‌های ترتیبی ................................................................................................. 136

5-2- دستور DO................................................................................................. 144

5-3- ارسال پیام‌های خطا بر روی صفحه نمایش ............................................. 145

5-4- ساختار برنامه‌های ترتیبی ......................................................................... 148

فصل ششم           قابلیت های پیشرفته کنترل کننده‌های قابل برنامه‌ریزی

6-1- ماژول های ورودی/خروجی دیجیتال......................................................... 170

6-2- ماژول‌های وظایف ویژه ............................................................................ 170

محدودة وظایف ماژول‌ها...................................................................................... 171

6-3- واحدهای ورودی/خروجی آنالوگ.............................................................. 172

تبدیل آنالوگ به دیجیتال ....................................................................................... 172

ورودی‌های A/D................................................................................................... 173

برنامه‌ریزی ورودی های آنالوگ.......................................................................... 173

نقاط توقف............................................................................................................. 174

کاربردهای آنالوگ به دیجیتال ............................................................................. 175

6-4- ماژول‌های دیجیتالی به آنالوگ................................................................... 175

نحوه عمل ............................................................................................................. 176

کاربردها ............................................................................................................... 176

اطلاعات مربوط به نقایص و وضعیت آنالوگ....................................................... 177

6-5- ماژول‌های بهسازی سیگنال....................................................................... 177

6-6- توابع کنترل پیوسته..................................................................................... 178

ماژول‌های PID..................................................................................................... 179

برنامه‌ریزی ماژول‌های PID................................................................................. 180

ماژول‌های کنترل – PID کاربردها ....................................................................... 181

6-7- دیاگرام های گرافیکی و فرآیندنما............................................................... 181

تأثیر بر روند اجرای فرآیند................................................................................... 183

برنامه‌ریزی نمودارهای فرآیند نمای پروسة........................................................ 184

6-8- ورودی/خروجی راه در ارتباطات............................................................... 185

فصل هفتم                                ارتباطات PLC و خود کارسازی

7-1- ارتباطات PLCها ........................................................................................ 188

استفاده‌های معمول از پورت‌ها یا در گاه‌های ارتباطی PLC ................................ 188

ارتباطات سریال – RS232 و شاخه‌های مشتق شده از آن .................................. 189

الزامات ارتباطات استاندارد .................................................................................. 190

فواصل انتقال ........................................................................................................ 191

حلقه جریان 20MA ............................................................................................... 192

RS 422 – RS423 .................................................................................................. 193

7-2- کنترل جریان داده ...................................................................................... 193

پروتکل برای انتقال ............................................................................................... 194

7-3- داده‌های ارسال شده از طریق خطوط ارتباطی PLC.................................. 195

7-4- ارتباطات بین چند PLC .............................................................................. 196

7-5- شبکه‌های محلی ......................................................................................... 197

PLC ها و شبکه ها ............................................................................................... 198

7-6- کنترل توزیع شده ...................................................................................... 198

محدوده نیازها ...................................................................................................... 199

پیکر بندی های شبکه ها........................................................................................ 199

دسترسی و کنترل کانال ....................................................................................... 200

پروتکل ها ............................................................................................................. 200

7-7- استانداردهای شبکه – ISO،. IEEE، MAP................................................. 201

ISO – اتصال داخلی سیستم‌های باز .................................................................... 201

GMMAP نگاهی به مشخصات ............................................................................. 202

مقایسه با اینترنت................................................................................................... 203

اجرای استاندارد MAP.......................................................................................... 203

MAP در ارتباطات سطح کارخانه‌ای و سیستم های باز ...................................... 204

کارایی MAP ......................................................................................................... 204

شبکه‌های انحصاری PLC .................................................................................... 205

ماژول‌های واسطه شبکه ...................................................................................... 205

شبکه‌های محلی تطبیق پذیر................................................................................... 206

فصل هشتم                                           کاربرد PLC

8-1- کاربرد PLC ها در رباتیک.......................................................................... 209

کاربرد PLC به عنوان یک کنترل کننده ربات........................................................ 209

کنترل توالی محدود............................................................................................... 210

انعطاف پذیری....................................................................................................... 210

کنترل‌های توالی و ترکیبی..................................................................................... 210

فصل نهم                  انتخاب، نصب و راه‌اندازی سیستم‌های PLC

9-1- روند طراحی برای سیستم‌های PLC ......................................................... 213

9-2- انتخاب یک کنترل کننده قابل برنامه‌ریزی .................................................. 213

الزامات ورودی/خروجی ...................................................................................... 214

حافظه و الزامات برنامه‌ریزی .............................................................................. 215

9-3- نصب........................................................................................................... 216



دانلود بررسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.