پروژه کارآفرینی کارگاه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی
پروژه کارآفرینی کارگاه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در 34 صفحه ورد قابل ویرایش
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید ظروف
یکبار مصرف اسفنجی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و
اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد
، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد
نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم
به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی
انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ،
فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP
) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد
اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این
فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
مقدمه :
محیط اطرافمان انباشته از پلاستیک
شده است ، هر کاری که انجام می دهیم و هر محصولی که استفاده می کنیم ، از
غذایی که می خوریم تا لوازم برقی با پلاستیک سروکار داشته و حداقل در بسته
بندی آن از این مواد استفاده شده است .
گذر زمان و پیشرفت صنایع از یک
سو، ارتقاء سطح فرهنگ جوامع و افزایش تقاضا برای کالاهای بهداشتی از سوی
دیگر باعث شده اند که امروزه انواع ظروف یکبار مصرف جزو لوازم جدایی ناپذیر
زندگی روزانه ما شوند . ظروف یکبار مصرف در اشکال ، اندازه ها و کیفیت های
متعدد ما را در محاصره خود قرار داده اند .
از طرفی توجه به بهداشت عمومی و
جلوگیری از انتقال بیماری ها ، گسترش مراکز فروش و ارائه انواع اغذیه و
خوراکی های مختلف و لزوم صرفه جویی هر چه بیشتر در وقت (شستشو و ارائه مجدد
ظروف) استفاده از ظروف یکبار مصرف را اجتناب ناپذیر ساخته است . ظروف
مذکور عمدتاً جهت بسته بندی های مختلف مثل ، مربا ، عسل و ماست ، خامه ،
بستنی ، نوشابه ، شیرینی و غذا و... مورد استفاده قرار می گیرند . ظروف
یکبار مصرف وظیفه مهمی را در افزایش سطح بهداشت عمومی بازی می کنند .
شکل ظاهری این ظروف تا اندازه ای
با سلیقه تولید کننده و امکانات فنی قالب ساز تغییر می یابد ولی عمدتاً
اندازه و ابعاد موجود در بازار مبنای کار تولید کننده می باشد .
برای بسته بندی این نوع ظروف
پلاستیکی ، بسته بندی اولیه و ثانویه لازم است . بسته بندی اولیه بدین
ترتیب می باشد که تعداد ظروف مورد نظر در کیسه های پلی اتیلنی مخصوص گذارده
می شوند ، بدین ترتیب از نظر نفوذ ذرات گرد و غبار و آلوده کننده های
موجود در هوا و نشست آن ها بر روی ظروف جلوگیری می شود . آنگاه نظر به
شکنندگی و عدم مقاومت در مقابل ضربه ظروف یکبار مصرف و تغییر شکل ظاهری آن
ها از کارتن های مقوایی جهت چیدن کیسه های پلی اتیلنی حاوی ظروف استفاده می
شود و سپس به بازار مصرف ارائه می گردد .
شکل 1 انواع ظروف یکبار مصرف اسفنجی
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام
|
نام خانوادگی
|
مدرک تحصیلی
|
تلفن
|
|
|
|
|
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 16 نفر میباشد .
فهرست مطالب:
خلاصه طرح
:.............................................................................................................................................................
3
فصل اول - کلیات..........................................................................................................................................
4
1- 1 مقدمه
:..............................................................................................................................................................
5
شکل 1 انواع ظروف یکبار مصرف
اسفنجی..............................................................................................................
6
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن
:..................................................................................................................
6
محل اجرا
:..................................................................................................................................................................
6
1 – 3 – مشخصات متقاضیان
:.................................................................................................................................
7
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی
:....................................................................................................................
7
مجوز های قانونی
:.....................................................................................................................................................
7
مراحل صدور جواز تاسیس
:.....................................................................................................................................
7
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس............................................ 8
1- اشخاص
حقیقی.................................................................................................................................................
8
2- اشخاص
حقوقی.................................................................................................................................................
8
مدارک مورد
نیاز:........................................................................................................................................................
9
اصلاحیه جواز تاسیس
:..............................................................................................................................................
9
تعریف:......................................................................................................................................................................
10
صدور پروانه بهره برداری
:.....................................................................................................................................
10
مراحل صدور توسعه طرح
:.....................................................................................................................................
11
فصل دوم - روش انجام کار...................................................................................................................... 12
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :.................................................. 13
بازدید از کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف
اسفنجی...........................................................................................
13
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار
رفته شده
:...........................................................................................
13
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و
برآورد قیمت آنها
:........................................................................
14
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ
مفید بودن و توانایی کار
:................................................................. 14
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت
فروش کالا
)....................................................................................
15
فصل سوم - امور مالی طرح...................................................................................................................... 16
جدول 1 قیمت انواع ظروف یکبار مصرف
اسفنجی...............................................................................................
17
جدول 2 واحدهای تولیدکننده ظروف یکبار مصرف اسفنجی تا ابتدای سال 1386............................................ 18
جدول 3 روند ظرفیت تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی - تن.......................................................................... 19
نمودار 1 روند ظرفیت تولید ظروف یکبار
مصرف اسفنجی -
تن.........................................................................
19
جدول 4 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های گذشته - تن.................................................... 20
نمودار2 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های گذشته - تن..................................................... 20
جدول 5 واحدهای در دست اجرای ظروف یکبار مصرف اسفنجی...................................................................... 21
ادامه جدول
5..........................................................................................................................................................
22
جدول 6 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های آتی - تن.......................................................... 23
نمودار 3 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های آتی - تن.......................................................... 23
جدول 7 سرانه مصرف ظروف یکبار مصرف اسفنجی – گرم............................................................................... 24
نمودار 4 سرانه مصرف ظروف یکبار مصرف
اسفنجی –
گرم...............................................................................
24
جدول 8 مصرف ظاهری ظروف یکبار مصرف اسفنجی - تن............................................................................... 25
جدول 9 سرانه و روند مصرف ظروف یکبار مصرف
اسفنجی...............................................................................
25
جدول 10 نتیجه گیری بازار داخلی ظروف یکبار مصرف اسفنجی -تن............................................................... 26
جدول 11 هزینه خرید زمین – میلیون
ریال..........................................................................................................
26
جدول 12 آماده سازی محوطه - میلیون
ریال.......................................................................................................
27
جدول 13 هزینه احداث ساختمان های بخش صنعتی و غیر صنعتی – میلیون ریال........................................... 27
هزینه خرید تجهیزات و ماشین
آلات......................................................................................................................
27
جدول 14 هزینه تاسیسات – میلیون
ریال..............................................................................................................
28
جدول 15 هزینه وسائل اداری – میلیون
ریال........................................................................................................
28
جدول 16 هزینه لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی – میلیون ریال.......................................................... 28
جدول 17 برآورد هزینه های قبل از بهره
برداری – میلیون
ریال..........................................................................
29
جدول 18 کل هزینه های سرمایه گذاری ثابت –
میلیون
ریال...............................................................................
29
جدول 19 هزینه مواد اولیه مورد
نیاز......................................................................................................................
30
جدول 20 نیروی انسانی مورد نیاز
طرح................................................................................................................
30
جدول 21 میزان مصرف سالیانه آب ، برق و
گاز..................................................................................................
31
جدول 22 نتیجه گیری بازار داخلی ظروف یکبار مصرف اسفنجی - تن............................................................. 31
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات.............................................................. 32
نتایج حاصله از اجرای طرح
:..................................................................................................................................
33